T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / ALADAĞ - Şehit Adem Oğuz Yatılı Bölge Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz Aladağ ilçe merkezi Sinanpaşa Mahallesinde bulunmaktadır. 1989 yılında Sinanpaşa İlköğretim Okulu tek bina olarak eğitim-öğretime açılmıştır. 2001 yılında Sinanpaşa Pansiyonlu İlköğretim Okulu, 2006 yılında ise Sinanpaşa Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak eğitim- öğretime devam eder. Eklenen binalarla A (1989),B (1994),C (2004) blokları olmak üzere üç bina, 28 derslik, 18 Şubede (12 ikinci kademe, 6 birinci kademe) 5, 6, 7 ve 8.sınıf seviyelerinde yatılı, taşımalı ve gündüzlü olarak eğitim öğretime devam eder. Ancak; 4+4+4 sisteminden sonra YBO’ ya dönüşen okulumuzdan, C Blok Sinanpaşa İmam Hatip Ortaokulu’na tahsis edilir (15.06.2012). B Blok bina ise Sinanpaşa İlkokulu’na dönüştürülür (03.09.2012). Bu iki binanın YBO’ nun tahsisinden çıkarılması sonucunda 11 derslikli A Blok binada eğitim ve öğretime devam ederAncak 2014 yılında pansiyon binası deprem dayanıklılık testi sonucunda yıkılınca okulumuzun adı Sinanpaşa Ortaokulu olarak değiştirilir.

Okulumuza adını veren Sinan Tekelioğlu:  Milli Kuvvetler Komutanı Sinan Tekelioğlu, 30 Mart 1920 günü Karsantı’ya girdi. Milli kuvvetlerin Karsantı’ya girişi ile onları Ermeni zanneden halkın bir kısmı dağlara doğru kaçmaya başladılar. Daha sonra milli kuvvetler olduğu haberini aldılar. Geri döndüler. Fransızları tutukladılar. Karakollar basıldı. Esirler serbest bırakıldılar. Türk bayrağı göklerde dalgalandı. Karsantı ve çevresinden birçok kişi Milli kuvvetlere katıldı. Bunlardan biri de Ahmet Ağa olmuştur. Ahmet Ağa on kişilik müfrezesi ile vatan uğruna savaşmak için cepheye koşan Karsantı halkının öncülerinden oldu. Onun katılması ile birçok kişi daha milli mücadele için silah kuşandı. Oradan Karaisalı’ya doğru harekete geçen Sinan Tekelioğlu ile Karaisalı’ya geçti. Burada cephe teşkilatına girdi. Karsantı Müfrezesini kurdu ve komutanlığını üstlendi. Pozantı yolu üzerindeki karakolların baskınlarına katıldı. Birinci ve İkinci Kavaklıhan savaşlarında büyük yaralılıklar gösterdi. (Tarihçi-Yazar Yusuf Delikoca)

Devam eden yıllarda okulumuz 2017 yılında Şehit Âdem Oğuz Ortaokulu, 2019 yılında ise pansiyon binasının açılmasıyla Şehit Âdem Oğuz Yatılı Bölge Ortaokulu adını alır.

Okulumuza adını veren Âdem Oğuz; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden 2011'de mezun olarak polis olmaya karar vermiş; polislik eğitimi sonrası 2012'de İstanbul Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevine başlamıştır. 11 Aralık 2016'da İstanbul Beşiktaş ilçesindeki Beşiktaş Vodafone Arena yakınlarındaki bombalı araç ve canlı bomba ile gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit düşmüştür.

Yatılı okullarda olması gereken hizmet aracı, kapalı spor salonu, çok amaçlı salonu olmadan kıt imkânlarla YBO olarak en iyi şekilde hizmet vermeye gayret etmekteyiz. Öğrenci pansiyonumuz 50 kız, 100 erkek olmak üzere 150 öğrenci kapasiteli olup Aladağ İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri de pansiyon binamızda barınmaktadır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.11.2017 - Güncelleme: 18.07.2024 15:47 - Görüntülenme: 648
  Beğen | 1  kişi beğendi